Sint-Bernardus

Scouting Bornem
A3625G [Gouw Opsinjoor - District Rupel]

Kloosterstraat 81
2880 Bornem

Groepsleiding: Arne Demarest, Cel Van Nieuwenhove, Arne Segers

groepsdas
Klik om de google map te activeren

Wat ?

Scouting Bornem is een gemengde vereniging voor avontuurlijke kinderen en jongeren van het eerste leerjaar tot het zesde middelbaar. Daarna volgt de overstap naar de leiding.
Al doende leren kinderen en jongeren in scouting plezier maken, genieten en zichzelf kennen. Scouts en Gidsen worden uitgedaagd om nieuwe dingen uit te proberen en problemen vindingrijk aan te pakken. Zo leren ze doorzetten en `hun plan te trekken` en ontdekken ze wat ze graag en goed doen en wat juist niet. Scouting haalt zijn grootste kracht uit het spelen en leven in groep. Zelfs de jongste Scouts en Gidsen krijgen kleine en grote verantwoordelijkheden. Scouts en Gidsen leren om hun zegje te doen en op te komen voor wie ze zijn en wat ze willen. Maar altijd is het een oefening in wederzijds respect en in de rijkdom van verschillen. Die manier van samenleven en -werken draag je als Gids of Scout mee buiten de grenzen van je groep. Kortom: door zich te leren inzetten voor de kwaliteit van de groep, leren Scouts en Gidsen ook hoe ze zich kunnen inzetten voor de kwaliteit van onze samenleving.

Wanneer ?

De takken plannen hun activiteiten doorgaans op zondag tussen 14 en 17 uur. Doorheen het jaar zijn er ook een aantal weekends en tijdens de zomer is er het kamp.

groepsfoto